Franse Huis Verzekeren: Verschillen met Nederland

Geplaatst in Verzekeren

Franse Huis Verzekeren: Verschillen met Nederland

Na de aankoop van een huis in Frankrijk is het afsluiten van een verzekering niet het eerste waar u waarschijnlijk aan zult en wilt denken. Het is toch erg belangrijk om een verzekering voor uw inboedel en opstal af te sluiten, vanwege de eventuele risico’s die het met zich mee kan brengen. Hieronder geven wij u praktische informatie hoe een verzekering in Frankrijk werkt.

Verschillen qua verzekeren in Frankrijk met Nederland
Er spelen redelijk grote verschillen als het om een huis verzekeren gaat in Frankrijk en Nederland. Zodra wij een opstalverzekering in Nederland afsluiten staat het verzekerde bedrag genoemd. Is uw huis in de tussentijd meer waard geworden, dan dient u omhoog bij te stellen anders kan het zijn dat uw woning onderverzekerd is. Indien dit het geval is, zult u niet het totale schade bedrag uitgekeerd krijgen.

In Frankrijk gaat dit heel anders. Bij het afsluiten van een opstalverzekering dient u het aantal vierkante meters bewoonbare oppervlakte en het aantal kamers door te geven aan de verzekeringsmaatschappij. Het grote voordeel in Frankrijk met Nederland is dat er in Frankrijk in principe geen risico van onderverzekering bestaat. Uiteraard dient u wel goed het aantal kamers en de oppervlakte door te geven, ook na een eventuele verbouwing.

Een verzekeringspolis in Frankrijk biedt een reconstructie-garantie. Dit houdt in dat bij schade aan de opstal wordt teruggebracht in oorspronkelijke staat, dus zoals het huis was voor de schade.

De hoogte van de verzekeringspremie in Frankrijk
De premie voor de opstalverzekering hangt af van een drietal belangrijke factoren, te weten:

  1. Het aantal vierkante meters
  2. De huizenprijzen in de regio
  3. De postcode

Inboedelverzekering in Frankrijk
Wat betreft de verschillen qua inboedelverzekering met Nederland is het in Frankrijk niet veel anders geregeld. U dient na verdwijning of schade aan een voorwerp het bestaan en de waarde aan te kunnen tonen. Belangrijk is dus om bonnen en factureren een lange tijd te bewaren. Het is ook een aanrader om van duurdere producten foto’s te maken, zodat dit extra duidelijkheid met zich meebrengt.

2 reacties

  1. Moet er in de verzekeringspapieren dan wel een herbouwwaarde vermeld staan? In onze polis hebben ze het alleen over ¨le contenu de l´habitation¨
    en dat lijkt me alleen inboedel.

    Over een waarde van de opstalverzekering wordt niets genoemd. Ik vraag u dit aangezien ons huis bijzonder oud is (ca. 300 jaar) en ook hele dikke muren heeft aan een zijde, dus herbouw lijkt me onmogelijk en te kostbaar.

    Bij voorbaat dank voor uw respons

Laat een reactie achter