Huis Kopen bij een Franse Makelaar of toch Zelf alles Regelen?

Geplaatst in Kopen

Huis Kopen bij een Franse Makelaar of toch Zelf alles Regelen?

Is het verstandig om een huis in Frankrijk te kopen via een Franse Makelaar of een Nederlandse Makelaar? En wat is de beste manier om een huis te kopen in Frankrijk? Hieronder geven wij u interessante informatie en nuttige tips die van zeker van pas zullen komen bij de aanschaf van een woning in Frankrijk.

Franse huiseigenaar mag meerdere makelaars hebben voor de verkoop

In Nederland is het zo geregeld dat als u een huis wilt verkopen dat u zake doet met één makelaar. In Frankrijk is dit anders geregeld. Hier mag de verkopende partij het huis te koop aanbieden bij verschillende makelaar, én daarnaast mag de huiseigenaar het huis ook nog zelf te koop aanbieden. Een makelaar in Frankrijk wordt ook wel agence immobiliers genoemd.

Het komt vaak voor dat de huiseigenaar die zijn huis bij meerdere makelaars heeft aangeboden, dit ook voor verschillende vraagprijzen aanbiedt. Dit heeft te maken dat de makelaarskantoren provisie krijgen over de verkoopprijs en dit per kantoor kan verschillen.

Een huiseigenaar mag in Frankrijk zijn of haar huis ook zelf te koop aanbieden door een bord A Vendre in de tuin neer te zetten. Voorbijgangers die het bord zien en interesse hebben kunnen vaak het huis krijgen voor een lager bedrag dan dat deze wordt aangeboden bij de makelaars. De eigenaar hoeft geen provisie te betalen als er geen makelaar aan te pas komt. Deze provisiekosten kunnen behoorlijk schelen en het kan het bod zeker een stuk lager uit doen vallen.

Gratis informatie van raadgevers in Frankrijk

In Frankrijk kunt u bij vrijwel ieder departement de afdeling Agence Nationale/Départementale d’information sur Le Logement aantreffen. De zogenoemde raadgevers geven u informatie over de financiële, juridische en fiscale aspecten die betrekking hebben tot het kopen van een huis in Frankrijk. Deze diensten zijn gratis, maar enige kennis van de Franse taal is wel vereist om te kunnen profiteren van deze diensten.

Bekijk ook eens alle (vakantie)huizen, chambres d’hotes en gites die in Frankrijk te koop staan op Chambres d’Hotes Wijzer. Je vindt hier een grote selectie van te koop staande objecten in iedere prijsklasse.

Bekijk alle te koop staande huizen in Frankrijk…

Laat een reactie achter