Handige Informatie bij Emigratie naar Frankrijk

Geplaatst in Emigreren

Handige Informatie bij Emigratie naar Frankrijk

Zodra u gaat emigreren naar een authentiek en gezellig dorpje in Frankrijk zult u vooral in het begin veel te maken te krijgen met ‘La Marie’ (Gemeentehuis). Dit kan o.a. voor een bouwvergunning zijn, voor een nieuw rijbewijs of voor een ‘Certificat de Vie’.

Certicat de Vie = Levens Certificaat
Uw huidige Nederlandse verzekeraar wil dit graag jaarlijks ontvangen als bewijs dat uw pensioen, uitkering, of lijfrente nog naar de juiste (u dus) levende Nederlander gestuurd wordt. Hier zult u ook moeten doorgeven dat u getrouwd bent, of indien er een geboorte of een overlijden heeft plaatsgevonden.

Er is geen verblijfsvergunning nodig indien u gaat wonen in Frankrijk. Om in Frankrijk te gaan werken is er geen werkvergunning meer nodig, maar dan weer wel een verblijfsvergunning. Dit wordt een ‘Carte de Séjour’ genoemd.

Frans Rijbewijs
Het is niet nodig om uw Nederlandse rijbewijs om te ruilen voor een Frans rijbewijs, ofwel een ‘Permis de Conduire’. U kunt uw Nederlandse rijbewijs wel laten registeren, wat handig is bij diefstal of verlies. Zodra uw Nederlandse rijbewijs gaat verlopen, zult u moeten geloven aan een Frans rijbewijs. Wel behoudt u gewoon de Nederlandse nationaliteit.

Laat een reactie achter