Emigreren met uw Huisdier naar Frankrijk

Geplaatst in Emigreren

Emigreren met uw Huisdier naar Frankrijk

Als u besloten heeft om te emigreren naar Frankrijk en u heeft een huisdier die meegaat, dient u wel rekening te houden met de eventuele eisen van het land, in dit geval Frankrijk. In dit artikel geven we u de richtlijnen die gehandhaafd dienen te worden met betrekking tot het invoeren van uw huisdier naar Frankrijk.

Regels voor de invoering van uw huisdier
Het is pas toegestaan om uw huisdier (zoals een hond of kat) mee naar Frankrijk te nemen als ze drie maanden of ouder zijn, 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabies) en over een EU-dierenpaspoort beschikken. Daarnaast dient het huisdier ook te beschikken over een chip of tatoeage (te regelen bij de dierenarts).

Bijzondere gevallen betreft gevaarlijke hondenrassen
Frankrijk heeft wel een regeling dat zogenoemde waakhonden en aanvalshonden zonder stamboompapieren en die het uiterlijk hebben van een Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (‘pit-bulls’), Mastiff en Tosa, het land niet in mogen, ook niet tijdens een vakantie. Deze rassen zijn wel toegestaan in Frankrijk als ze over orginele stamboompapieren beschikken. Tevens dient de hond een muilkorf te dragen en aangelijnd te zijn voor het publiek toegankelijke plaatsen en dient de eigenaar verzekerd te zijn voor het dier.

Huisdier mee op vakantie naar Frankrijk
Bent u nog in de oriënterende fase om een huis in Frankrijk te kopen of wilt u even op vakantie naar Frankrijk, dan gelden in principe dezelfde regels voor het meenemen van uw huisdier (hond of kat). In dit artikel leest u alles over de invoerregels tijdens een vakantie en krijgt u een overzicht van ruim 300 vakantie adresjes in Frankrijk die huisdieren accepteren.

Laat een reactie achter