Emigratieverhalen van Nederlanders naar Frankrijk

Geplaatst in Emigreren

Emigratieverhalen van Nederlanders naar Frankrijk

Kent u iemand in uw omgeving die is geëmigreerd naar een ander land, wellicht zelfs wel naar Frankrijk? Dan heeft u waarschijnlijk al veel verhalen mogen horen over het wel en wee hiervan. In veel gevallen zal het niet het geval zijn dat u iemand in uw omgeving kent die de stap heeft gezet om te emigreren naar Frankrijk. Om deze reden hebben wij een aantal emigratieverhalen verzameld van Nederlanders die naar Frankrijk zijn verhuisd.

Wim en Toon over hun vertrek naar Frankrijk
Wim en Toon zijn naar de Auvergne vertrokken om zich hier bezig te houden met hun chambre d’hotes La Maison Bleue. Ze wisten dat ze zich wilden gaan vestigen in Midden-Frankrijk, omdat hier nog geen hordes toeristen komen en omdat het financieel haalbaar zou zijn. Inmiddels runnen ze succesvol hun chambre d’hotes in Frankrijk en hebben ze het nodige meegemaakt, voordat hun droom werkelijkheid werd.
» Lees hier het hele emigratieverhaal: Wim en Toon naar Frankrijk.

Truus van Dalsem over het kopen van een huis in Frankrijk
Truus van Dalsem is samen met haar man Harry een aantal jaar geleden uit Nederland vertrokken en legt in een eerder verschenen artikel uit hoe zij een huis hebben gekocht in Frankrijk. Het leek allemaal zo makkelijk, aangezien ze al een huis bezaten in Frankrijk en dit andere huis dichtbij lag.
» Lees hier het hele verhaal: De aankoop van een huis in Frankrijk.

Marja en Luc Simkens over hun vier jaren in Frankrijk
Alweer meer dan vier jaar geleden zijn Marja en Luc met het hele gezin vertrokken naar Frankrijk. In Zuid-Frankrijk, in het plaatsje Riols, runnen zij hun succesvolle chambre d’hotes La Cerisaie. In vier verschillende verschillende verhalen vertellen zij uitgebreid over wat zij hebben meegemaakt in deze jaren in Frankrijk.
» Lees de verschillende emigratieverhalen: eerste jaar, tweede jaar, derde jaar en het vierde jaar.

Jan en Trijnie over hun vertrek van Utrecht naar de Cantal in Frankrijk
Sinds december 2009 zijn Jan en Trijnie Bartelds neergestreken in de Cantal (Auvergne). Na een lang overwegen om wel of niet te emigreren naar Frankrijk hebben ze uiteindelijk toch de keuze gemaakt om te vertrekken uit de binnenstad van Utrecht.
» Lees hier het hele verhaal: Jan en Trijnie over hun vertrek naar de Cantal.

Laat een reactie achter