7 Vragen voor je emigreert naar Frankrijk

Geplaatst in Emigreren

7 Vragen voor je emigreert naar Frankrijk

Je hebt waarschijnlijk grootse plannen als je gaat emigreren naar Frankrijk. Het weer is er een stuk beter dan in Nederland, er zijn in Frankrijk minder files en er zijn nog een tal van redenen op te noemen waarom je Nederland graag wilt verlaten. Om zeker te zijn van je keuze hebben wij hieronder 7 vragen voordat je gaat emigreren naar Frankrijk. Op deze manier kom je er achter of het een goede keus is om naar Frankrijk te verhuizen.

  1. Wat zijn de redenen om naar Frankrijk te emigreren? Maak voor jezelf duidelijk waarom je graag weg wilt uit Nederland. Op deze manier kom je er echt achter waarom je graag naar Frankrijk wilt vertrekken.
  2. Heb je de voor- en nadelen naast elkaar gelegd voor een weloverwogen beslissing? Aan alle emigraties kleven zowel voor- als nadelen. Zijn de huizen bijvoorbeeld een stuk goedkoper in Frankrijk, maar vindt je de regelgeving toch wel erg lastig om mee om te gaan? Door het helder te maken, kun je bepaalde voor- en nadelen tegen elkaar afwegen om wel of niet te emigreren naar Frankrijk.
  3. Ga je een onderneming starten in Frankrijk en heb je alles goed uitgedacht wat betreft levensonderhoud? Veel mensen die emigreren naar Frankrijk en hier een onderneming willen beginnen, starten met het runnen van een chambres d’hotes, gite of camping in Frankrijk. Door een ondernemingsplan te maken, kom je erachter of en wanneer je onderneming rendabel wordt om het hele jaar van te kunnen leven. In veel gevallen dient het geld voor de toeristische sector verdiend te worden in de zomermaanden (3 maanden tijd).
  4. Ga je een huis kopen of huren en weet u welke consequenties aan beide mogelijkheden zitten? Eerder schreven we een artikel of je een huis dient te kopen bij de Franse makelaar of dat je wellicht beter alles zelf kunt regelen.
  5. Weet je wat het klimaat is in de regio waar je wilt gaan wonen in Frankrijk? De klimaten in Frankrijk kunnen nogal verschillen in de verschillende regio’s. De zomermaanden kunnen erg warm zijn, maar de wintermaanden kunnen daarentegen een stuk kouder zijn dan je verwacht had.
  6. Ben je bekend met de Franse cultuur? Fransen zijn erg vriendelijke mensen, maar vaak is enige kennis van de Franse taal wel een vereiste, zodat jullie elkaar wat meer kunnen begrijpen.
  7. Ben je al een aantal keer in de regio geweest in de verschillende jaargetijden? Hierdoor krijg je een beter beeld hoe het gebied of de regio er het hele jaar door uitziet en niet enkel in de zomermaanden tijdens vakantie.

 

2 reacties

  1. Frankrijk lijkt mij een heerlijk land. Ik ga dan voor de rust, voor het weer, voor de taal, voor het lekkere eten en voor het gevoel ALTIJD vakantie te hebben.

Laat een reactie achter