Een Gite in Frankrijk Beginnen: Praktische Tips!

Geplaatst in Bedrijf

Een Gite in Frankrijk Beginnen: Praktische Tips!

Een gite is zoals u waarschijnlijk al weet een vakantiehuis in Frankrijk die in de meeste gevallen per week wordt verhuurd. Een gite kost relatief minder tijd dan het runnen van een chambres d’hotes, aangezien de gite één keer week schoongemaakt hoeft te worden. Bij een chambres d’hotes wordt de kamer meestal iedere dag schoongemaakt. Hieronder geven wij u een aantal praktische tips voor het beginnen van een gite of meerdere gites in Frankrijk.

Wat voor gite wilt u beginnen?

Heeft u uw oog laten vallen op een gite in Frankrijk in een nostalgische boerderij, of kiest u liever voor gite aan een wat drukkere weg? U heeft zelf de keuze in handen om een gite te kopen die voldoet aan uw wensen, want naast de verhuur wilt u er waarschijnlijk ook wel een aantal weken per jaar vertoeven. Kijk eens op Chambres d’Hotes Wijzer naar alle te koop staande gites in Frankrijk.

Emigreren naar Frankrijk voor uw gite?

De meeste mensen die een gite beginnen in Frankrijk, kiezen ervoor om te emigreren naar Frankrijk. Daarentegen zijn er ook een aantal entrepreneurs die ervoor kiezen om hun gite te laten beheren door een kennis of ‘betrouwbare’ buren in Frankrijk die dichtbij hun gite woont. Zij zorgen voor de sleuteloverdracht als de nieuwe gasten aankomen, en zij zorgen er ook voor dat  de gite weer schoongemaakt wordt voor de volgende gasten. Hier krijgen deze ‘beheerders’ veelal een vast bedrag of commissiebedrag voor.

Uw gite aanmelden bij een verhuurnetwerk als Gites de France?

Gites de France is een verhuurnetwerk die actief is in Frankrijk. Een groot aantal entrepreneurs (ondernemers), voornamelijk buitenlandse, zijn hierbij aangesloten. Naast Gites de France zijn er nog een aantal andere verhuurnetwerken en regelen zij vaak een aantal extra diensten als de “marketing en bedrijfsvoering” van hun accommodatie. Hier komt de laatste tijd wel erg veel kritiek van, omdat het idee van ‘eigen baas’ zijn niet meer aan de orde lijkt te zijn. Er bestaan natuurlijk ook een aantal andere verhuurnetwerken (zoals hier) welke zich niet bemoeien met uw marketing en bedrijfsvoering, maar hier wel desgewenst ondersteuning in bieden. U kunt hier uw gite beter promoten d.m.v. extra foto’s en informatie te plaatsen, zodat de bezoekers direct kunnen kiezen uit de hoeveelheid beschikbare gites.

Heeft u niet veel geld over voor de verbouwing van de gite en zal het voornamelijk bestaan uit een standaard, maar voldoende inrichting. Dan kunt u ook niet teveel geld vragen voor de huur van de gite. Daarnaast is de regio van belang, want een gite met weinig voorzieningen in de nabije omgeving (als een restaurant, dorpscentrum etc.) zal aanzienlijk minder huur kunnen vragen dan een gite die centraler gelegen ligt. Hieronder hebben we een twee omzetvoorbeelden gemaakt van de verhuur van gites.

Omzet voorbeeld Gites

Voorbeeld 1 Voorbeeld 2:
1 eenvoudige gite voor 4 personen, 12 weken hoogseizoen, huurprijs per week 350 euro (min kosten houdt u 300 euro over) 1 luxe gite voor 4 personen, 12 weken hoogseizoen, huurprijs per week 625 euro (min kosten houdt u 550 euro over)
Totale omzet per jaar: 3600 euro Totale omzet per jaar: 6600 euro
Totale omzet per maand: 300 euro Totale omzet per maand: 550 euro

In bovenstaand overzicht treft u een overzicht aan van 2 fictieve voorbeelden. Hiermee willen wij u laten zien dat een luxere gite een groot effect kan hebben op uw totale omzet. U ziet echter ook dat u niet rond zult komen het hele jaar van één gite. Het is verstandig om van tevoren een goede berekening te maken om in te zien of jullie droom van het runnen van een gite in Frankrijk werkelijkheid kan worden.

3 reacties

  1. hallo wij hebben een chalet in Frankrijk op een vakantie parkje. we zouden daar graag een gite van willen maken waar kunnen we dat aan vragen ? welke organisatie is het beste?
    waar moet het chalet aan voldoen om een gite genoemd te mogen worden?

    Ik hoor graag van U terug.

    Vriendelijke gr. Lydia en Paul

Laat een reactie achter