Een Camping in Frankrijk Beginnen: Handige Tips!

Geplaatst in Bedrijf

Een Camping in Frankrijk Beginnen: Handige Tips!

Een camping in Frankrijk, wie wil dit nou niet? In het bekende TV-programma ‘Ik vertrek’ komen veel Nederlanders voorbij die deze droom willen verwezenlijken. En logisch, want het hebben van een camping in Frankrijk is natuurlijk hartstikke leuk. Wij hebben hieronder handige tips voor u verzameld om alvast meer te weten te komen over o.a. de Franse regelgeving en de leuke en minder leuke dingen van het runnen van uw eigen camping.

Wat voor soort camping?
Naar wat voor soort camping bent u op zoek in Frankrijk? Wilt u een camping met allerlei (luxe) voorzieningen als een zwembad, uitgebreid sanitairgebouw of wilt u het simpel houden met enkel een aantal kampeerplaatsen en een eenvoudig sanitairgebouw? Het is belangrijk dat u dit van tevoren bekend maakt, zodat uw zoektocht een stuk gemakkelijker zal verlopen. Daarnaast speelt geld ook een belangrijke rol, want wat is uw budget? En zit in dit totale bedrag ook de ruimte om te investeren en te renoveren in de camping? Maak dit voor uzelf goed duidelijk.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met enkele belangrijke criteria van het runnen van een camping en de eisen die hiervoor gelden.

Kleine camping Franse benaming: Camping déclaré
t/m 6 campingplaatsen, maximaal 20 personen Melden activiteiten bij gemeente
Weinig vereisten aan sanitair Vraag in gemeente naar aanvullende eisen (dit verschilt per gemeente)
Middelgrote camping Franse benaming: Aire Naturelle
t/m 25 campingplaatsen Classificatie t/m 5 sterren
Hogere eisen aan sanitair en aan de natuurlijke inrichting van de camping Diverse vergunningen nodig
Grote camping
Meer dan 25 campingplaatsen Classificatie t/m 5 sterren
Bijna de helft van alle grote campings in Frankrijk bestaat uit 2 sterren Controle door inspecteur of camping aan strenge eisen voldoet

Voordelen en Nadelen van het runnen van een camping
Er zijn genoeg voordelen op te noemen op een eigen camping te gaan beginnen, zoals de ondernemersvrijheid, de ruimte en de gezelligheid van de kampeerders. Maar heeft u naast alle voordelen ook over de nadelen gedacht? Want vindt u het echt zo leuk om een aantal keer per dag in het hoogseizoen de toiletten schoon te maken of van die hele lange werkdagen te moeten maken? Daarnaast komt er bij kijken dat er een enorme bureaucratie in Frankrijk heerst waar u wel tegen moet kunnen. Gelukkig is dit voornamelijk in het begin even wennen en zullen de nadelen snel vergeten zijn als u de camping enige tijd runt.

Verse croissants en stokbrood in de ochtend..
Wilt u uw campinggasten in de ochtend voorzien in een campingwinkel van verse croissants en vers afgebakken stokbrood? Dan zult u rekening moeten houden met de inkoop hiervan en de extra tijd die dit kost om te te bereiden. Met een eigen campingwinkel vergroot u de omzet van uw bedrijf en de gasten op uw camping zullen het zeker waarderen dat u dit aanbiedt.

Laat een reactie achter